Oogallergie

Oogallergie (allergische conjunctivitis) is een ontsteking van het oog veroorzaakt door contact met allergenen zoals stuifmeel, schimmel, stofmijten en huidschilfers van huisdieren.

Symptomen

Rode, jeukende, opgezwollen en tranende ogen, soms vergezeld van een prikkend of branderig gevoel. Uw ogen kunnen aanvoelen alsof er zand onder uw oogleden zit en uw zicht kan tijdelijk wazig zijn. Daarnaast kunt u last hebben van een loopneus of jeuk in uw neus niezen, hoesten of hoofdpijn.

Oorzaken

Stuifmeel, schimmels, stof of huidschilfers van huisdieren kunnen ervoor zorgen dat uw ogen ontstoken raken en jeuken. Ook sommige weers- en seizoensfactoren kunnen ervoor zorgen dat uw ogen zouden wensen voor betere dagen.

Identificeer het allergeen en vermijd contact daarmee. Als u contactlenzen draagt en in contact komt met een bekend allergeen, haal dan uw lenzen uit. Het kan gunstig zijn om een oogspoeling te gebruiken, verkrijgbaar bij de drogist of uw opticien, zelfs oogdruppels kunnen soms helpen. Als de symptomen aanhouden, neem dan contact op met uw huisarts of opticien over een behandeling. Het kan daarbij gaan om medicatie met of zonder recept.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

† Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.

PP2023AMB7012