De beste lenzen voor uw ogen kiezen

Deze handleiding is voor u als u zich afvraagt wat contactlenzen zijn en hoe ze u zouden kunnen helpen om scherp te zien zonder uw bril.

Het principe van contactlenzen is hetzelfde als dat van een bril: ze buigen het licht af en richten het op uw netvlies om uw zichtafwijking te corrigeren. Contactlenzen worden rechtstreeks op het oppervlak van uw oog geplaatst en kunnen bijziendheid (myopie), verziendheid (hyperopie), cilinder (astigmatisme) en leeftijd gerelateerde verziendheid (presbyopie) corrigeren.

CONTACTLENZEN PER TYPE

CONTACTLENZEN WORDEN VAAK INGEDEELD OP BASIS VAN HET VERVANGINGSSCHEMA

CONTACTLENZEN PER AANDOENING

CONTACTLENZEN VOOR BIJ- OF VERZIENDHEID

Als u bijziend bent, vindt u het moeilijk om voorwerpen op afstand scherp te zien. Als u verziend bent, kunt u moeilijk scherpstellen op voorwerpen dichtbij. Dit zijn de twee meestvoorkomende aandoeningen waarvoor zichtcorrectie nodig is.

CONTACTLENZEN VOOR EEN CILINDER

Als u een cilinder (astigmatisme) hebt, kan uw zicht op alle afstanden wazig zijn. Zachte torische contactlenzen corrigeren de cilinder door de individuele afwijkingen in de vorm van uw oog te compenseren, waardoor licht op de juiste wijze op het netvlies achter in uw oog valt. ACUVUE® for ASTIGMATISM contactlenzen hebben een EYELID STABILISED design, dat gebruikmaakt van het natuurlijke knipperen van uw ogen om uw lens in positie te houden en u een helder, stabiel zicht te bieden.

CONTACTLENZEN VOOR PRESBYOPIE

Presbyopie is een leeftijdgerelateerde aandoening waardoor het steeds lastiger wordt om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij, met name bij weinig licht. Mensen beginnen gewoonlijk rond de 40 last te krijgen van presbyopie. Met multifocale contactlenzen kunt u scherp zien zonder leesbril, en ook op afstand.

CONTACTLENZEN PER LEEFSTIJL

WAAROM ACUVUE® ?

Uw ogen zijn onze inspiratie. Al meer dan 30 jaar werken wij onvermoeibaar aan het ontwikkelen van contactlenzen die in harmonie werken met uw unieke ogen, de leefstijl die u kiest en uw behoefte aan zichtcorrectie.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

Laat u helpen door een opticien bij het uitzoeken van de juiste ACUVUE® contactlenzen.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.