Skip to main content

Zoek
Hallo. Zoekt u iets? Klik hier
Mooi! Waar kunnen wij u mee helpen?
U bent hier aan het juiste adres
Bekijk de ‘tips voor nieuwe dragers’ voor een goed begin van uw contactlenservaring.
Meer informatie over de reiniging en verzorging van uw contactlenzen.

Hoe u gratis een paar proeflenzen kunt testen

MAAK EEN AFSPRAAK

Vind een opticien bij u in de buurt die ACUVUE® contactlenzen verkoopt.

U VOORBEREIDEN OP UW AFSPRAAK

Ontdek wat u kunt verwachten en welke vragen u aan uw opticien kunt stellen, zodat uw contactlenservaring goed van start gaat.

WAT U KUNT VERWACHTEN VAN UW OPTICIEN

Klaar om contactlenzen te proberen? Als u eenmaal uw opticien gevonden hebt kunt u het volgende verwachten, van uw eerste afspraak tot uw vaste controles.

UW EERSTE CONTACTLENSAFSPRAAK

Zorg dat u uw opticien bij het maken van de afspraak al laat weten dat u contactlenzen wilt proberen, omdat deze eerste afspraak gewoonlijk iets langer duurt dan een normale oogcontrole. De opticien neemt de medische geschiedenis van uw ogen door en onderzoekt uw zicht, om te zorgen dat u de juiste contactlenzen krijgt voor uw behoefte aan zichtcorrectie. De vorm van uw oog wordt beoordeeld, zodat uw lenzen goed passen. De opticien laat u zien hoe u de lenzen indoet en uithaalt, en hoe u ze verzorgt. Als u vragen hebt, stel ze dan gerust aan uw opticien.

Plan d'une jeune femme regardant à travers une caméra rétinienne pendant que l’ophtalmologue regarde de l'autre côté.

Vervolgafspraak

Nadat u ongeveer een week tot een paar weken hebt kunnen wennen aan uw lenzen, hebt u een vervolgafspraak met uw opticien. Als u in de tussentijd problemen ondervindt (wat onwaarschijnlijk is) met betrekking tot comfort, zicht of het hanteren, neem dan altijd onmiddellijk contact op met uw opticien. Als uw lenzen u bevallen en de opticien ziet dat alles goed gaat, dan kunt u uw eerste voorraad lenzen bestellen.

Une vue de côté d'une ophtalmologue et une jeune femme regardant à travers une caméra rétinienne

Vaste controles

Uw behoefte aan zichtcorrectie kan in de loop der tijd veranderen. Zorg dat u uw opticien bezoekt als afgesproken, om de gezondheid van uw ogen te laten controleren en om na te gaan of u nog steeds de juiste sterkte draagt en de lens draagt die het best aansluit op uw behoeften.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN