UV-bescherming voor uw ogen

Contactlenzen die uw ogen helpen te beschermen tegen de zon

U beschermt uw huid tegen UV-stralen (ultraviolet), maar wist u dat uw ogen ook bescherming tegen de zon nodig hebben? Alle ACUVUE® contactlenzen filteren standaard meer dan 98% van de UVB-straling van de zon en 85% van de UVA-straling.*

HOE U UW OGEN BESCHERMT TEGEN DE ZON

Bescherm uw ogen ook op bewolkte dagen

De meeste mensen nemen voorzorgsmaatregelen ter bescherming van hun ogen op zonnige dagen, maar UV-stralen kunnen onze ogen ook bij bewolking beschadigen. Het is daarom belangrijk om uw ogen altijd te beschermen tegen blootstelling aan UV.

Let op de tijd van de dag

De zon is tussen 10.00 en 14.00 uur op zijn krachtigst. Echter, uw ogen lopen halverwege de ochtend en eind van de middag het meeste risico op beschadiging door de zon. Probeer de hele dag door uw ogen te beschermen.

Pas op voor weerkaatst licht

Weerkaatsing van licht door zand, sneeuw of water versterkt de blootstelling aan de zon. Neem extra maatregelen om uw ogen te beschermen als u op het strand bent, gaat skiën, dicht bij het water of hoog in de bergen bent.

Draag een hoofddeksel

Een hoofddeksel met brede rand biedt extra bescherming voor uw ogen. Ook helpt dit uw gezicht en borst te beschermen tegen beschadiging door de zon en om een zonnesteek te voorkomen.

UW OGEN BESCHERMEN TEGEN DE ZON

Als u besluit een zonnebril te gebruiken voor UV-bescherming, kies dan het liefst voor grote glazen en een ‘wraparound’ stijl om uw ogen zoveel mogelijk te beschermen. Maar zelfs de beste zonnebril laat zonlicht binnen langs de rand. Contactlenzen met UV-filter liggen over het hoornvlies en de lens van uw ogen, om deze extra te beschermen tegen de overdracht van schadelijke UV-straling. In combinatie met een zonnebril en een hoofddeksel met een brede rand hebt u zo een completere bescherming voor uw ogen. Pas ook op voor weerkaatst licht. Weerkaatsing van licht door zand, sneeuw of water versterkt de blootstelling aan de zon. Neem extra maatregelen om uw ogen te beschermen als u op het strand bent, gaat skiën, dicht bij het water of hoog in de bergen bent.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

Laat u helpen door een opticien bij het uitzoeken van de juiste ACUVUE® contactlenzen.

Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.

*Alle ACUVUE®-contactlenzen hebben een UV-filter dat het hoornvlies en het oog beschermt tegen schadelijke UV-straling. UV-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor beschermende UV-absorberende veiligheidsbrillen of zonnebrillen, omdat ze de ogen en het gebied eromheen niet volledig bedekken. U dient een UV-beschermende veiligheidsbril of zonnebril te dragen, volgens de instructies van uw opticien.