Er doen veel mythes de ronde over contactlenzen. Laten we er eens een aantal ontkrachten!

Een contactlens kan achter je oog belanden

Dat is fysiek onmogelijk. Er is een vlies dat uw oog bedekt en dat aansluit op de binnenkant van uw ogen, wat voorkomt dat er iets achter uw oog terecht kan komen, ook geen contactlens.

Contactlenzen kunnen krassen maken op je ogen

Er kunnen zich problemen voordoen met contactlenzen, maar het is zeer onwaarschijnlijk. De meest voorkomende problemen met betrekking tot de gezondheid van de ogen hebben te maken met slecht passende lenzen of met het niet opvolgen van het vervangingsschema dat door de opticien wordt voorgeschreven.

Als u tijdens het dragen van uw contactlenzen ongewoon ongemak in uw oog of veranderingen in uw zicht ondervindt, dan moet u ze onmiddellijk uit halen en uw opticien bellen.

Contactlenzen kunnen vast komen te zitten op je oog

Contactlenzen kunnen niet vast komen te zitten op uw oog als u het advies van uw opticien over het dragen, de verzorging en het verwijderen opvolgt. Vergeet niet om uw lenzen uit te halen voordat u gaat slapen, en probeer als ze droog aanvoelen wat bevochtigingsdruppels voordat u ze uit haalt.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.