Het indoen en uithalen van contactlenzen is makkelijker dan u waarschijnlijk denkt. Het is misschien even wennen, maar binnenkort doet u het zonder erbij na te denken. Bekijk hieronder hoe contactlensdragers u laten zien hoe zij het doen.

 

Volg de stapsgewijze handleiding hieronder voor wat extra hulp in het begin. Deze handleiding is bedoeld als aanvulling op wat uw contactlensspecialist u heeft laten zien. U dient altijd de instructies te volgen van uw contactlensspecialist.

HOE U UW CONTACTLENZEN IN DOET, IN VIER EENVOUDIGE STAPPEN

VOORDAT U BEGINT

Was uw handen met zeep (bij voorkeur met ongeparfumeerde, antibacteriële vloeibare zeep), spoel uw handen goed af en droog ze met een pluisvrije handdoek. Het is een goede gewoonte om uw contactlenzen altijd in dezelfde volgorde in te doen, bijvoorbeeld beginnen met het rechteroog. Zo haalt u uw lenzen niet door elkaar.

CONTROLEER DAT DE LENS NIET BINNENSTE BUITEN ZIT

Dit doet u door de lens op het puntje van uw vinger te leggen in deze in het licht te houden. Als de randen naar buiten ombuigen, zit de lens binnenste buiten. Als deze eruit ziet als een kom met een rechte rand, zit deze goed. De meeste ACUVUE® contactlenzen hebben ook een 1-2-3 markering, zodat u gemakkelijk kunt zien of ze binnenstebuiten zitten. Als de cijfers goed staan, geldt dat ook voor de lens.

HOUD UW OOG OPEN

Houd met uw vrije hand uw bovenste ooglid voorzichtig tegen, zodat u niet knippert. Met de lens op uw vingertop trekt u met de andere vingers van de hand die de lens aanbrengt uw onderste ooglid omlaag.

DE LENS INDOEN

Houd uw hand stil en kijk omhoog wanneer u de lens op uw oog plaatst, laat uw ooglid vervolgens langzaam los en houd uw oog even dicht, zodat de lens op zijn plaats komt te zitten. Doe hetzelfde bij uw andere oog.

BELANGRIJK: Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater.

Hebt u vragen over het indoen van uw contactlenzen? Zie de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over hoe uw lenzen zouden moeten aanvoelen.

HOE U UW CONTACTLENZEN UITHAALT, IN VIER EENVOUDIGE STAPPEN

ZORG DAT UW HANDEN SCHOON EN DROOG ZIJN

Begin met uw rechteroog om te voorkomen dat u uw contactlenzen door elkaar haalt. Kijk omhoog en trek uw onderste ooglid voorzichtig omlaag met uw middelvinger.

BRENG UW WIJSVINGER LANGZAAM NAAR HET OOG TOE

Totdat u de onderrand van de lens aanraakt. Schuif de lens vervolgens omlaag naar het onderste witte deel van uw oog.

KNIJP DE LENS ZACHTJES

Tussen uw duim en wijsvinger en verwijder hem. Doe hetzelfde voor uw linker lens.

NA HET VERWIJDEREN

Gooi daglenzen weg of reinig en desinfecteer herbruikbare contactlenzen. NB: Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater.

BELANGRIJK: Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater.

OMGAAN MET CONTACTLENZEN

Omgaan met contactlenzen wordt al snel een tweede natuur, maar wij hebben een aantal zaken toegevoegd om het nog gemakkelijker te maken.

LICHTBLAUW GETINTE LENS

ACUVUE® lenzen hebben een lichtblauwe tint, zodat u ze goed kunt zien in de houder of de verpakking. Maak u geen zorgen, de tint valt niet op wanneer u de contactlenzen in hebt.

DE RAND VAN DE LENS CONTROLEREN

Als u de lens eenmaal op uw vinger hebt liggen, is er een manier om te zien of deze binnenstebuiten zit. Als hij komvormig is met rechte randen, zit hij goed. Als de randen naar buiten ombuigen, zit hij binnenstebuiten.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Lees hoe u op de juiste manier uw lenzen schoonmaakt en verzorgt

Zorg voor een goede start van uw contactlenservaring met tips voor nieuwe dragers

PP2023AMB7008