Wat is presbyopie?

Begint u nu u ouder wordt moeite te krijgen om te focussen op dingen dichtbij? Presbyopie tast het vermogen van onze ogen aan om gemakkelijk te focussen op taken dichtbij. Dit gebeurt doordat de lens binnen in het oog geleidelijk iets van zijn flexibiliteit verliest, wat presbyopie wordt genoemd.

Wat veroorzaakt presbyopie?

Presbyopie ontstaat door een verandering van de lens binnen in het oog, die van nature dikker en stugger wordt naarmate we ouder worden. Om onze focus te verleggen van ver naar dichtbij, of weer terug, verandert de vorm van de lens binnen in ons oog. Doordat de lens bij hogere leeftijd dikker wordt en flexibiliteit verliest, kan deze minder goed van vorm veranderen. Meestal gebeurt dit rond de veertig jaar, maar bij sommige mensen kan het eerder of later gebeuren.

Symptomen van presbyopie

Wanneer presbyopie net ontstaat, merkt u misschien dat het focussen langer duurt of meer inspanning kost. Sommige mensen hebben hier meer last van bij minder licht of als ze moe zijn. De symptomen en het merken van de eerste problemen zullen verschillen. Sommige mensen kunnen naast problemen met het focussen ook last krijgen van vermoeide ogen of van hoofdpijn. Als u hier last van hebt, neem dan contact op met uw opticien voor meer informatie.

DE DIAGNOSE VAN PRESBYOPIE STELLEN

De opticien kan met een oogonderzoek vaststellen of u presbyopie hebt. Hij of zij beoordeelt uw zicht en controleert de gezondheid van het oog om vast te stellen of het probleem met focussen te wijten is aan beginnende presbyopie. Presbyopie ontwikkelt zich geleidelijk, dus regelmatige oogcontroles worden altijd aanbevolen om een goed zicht en goede gezondheid van uw ogen te behouden.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

† Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.

PP2023MLT7058