De oorzaak van droge ogen en hoe dit uw zicht beïnvloedt

Keratoconjunctivitis sicca, ofwel droge ogen syndroom, is een aanhoudende aandoening die optreedt als uw ogen niet genoeg traanvocht aanmaken of als uw traanvocht te snel verdampt.

Symptomen

Het droge ogen syndroom kan wazig zicht veroorzaken en uw ogen kunnen droog, opgezwollen, rood of waterig worden. Het kan een prikkend of branderig gevoel veroorzaken, of uw ogen kunnen aanvoelen alsof er iets in zit.

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het droge ogen syndroom. Het kan een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen of een symptoom van een chronische ziekte zijn. Het komt met name veel voor bij ouderen.

Meestal kan het droge ogen syndroom goed behandeld worden met een goede ooghygiëne en oogdruppels. De symptomen kunnen worden verlicht door aanpassing van de omgeving, bijvoorbeeld door het gebruik van een bevochtigingsapparaat als de lucht droog is. Als u medicatie gebruikt, vraag dan uw huisarts of uw droge ogen misschien een bijwerking zijn en of er een alternatief medicijn is. Als het ernstig is kan uw opticien andere mogelijke behandelopties met u bespreken.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.